Jest przepis na masło z nerkowców to musi być praktyczne wykorzystanie. Najprościej, najlepiej i najsmaczniej. Obowiązkowo z czekoladą. Małe słodkie kąski. Idealne na podwieczorek, prezent dla najbliższych. Smakowo przypomina blok czekoladowy
SKŁADNIKI:
– porcja masła z nerkowców wg tego przepisu
– 200 g czekolady ok 70%
– 2 łyżki musu jabłkowego
– 1 łyżka nierafinowanego cukru pudru
– szklanka nerkowców
WYKONANIE:
– masło przełożyć do miski i ustawić nad lekko gotującą się wodą (kąpiel wodna). Podgrzać a następnie dodać połamaną czekoladę. Wymieszać do rozpuszczenia
– dodać mus jabłkowy i cukier oraz nerkowce. Dokładnie wymieszać
– foremkę o wymiarach 5 na 10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę i wyrównać wierzch
– wstawić foremkę do zamrażarki na 2 godziny. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty
– nie trzeba ich trzymać w lodówce
Zmiksowane jabłko. Cukier można pominąć
czy cukier jest potrzebny? I jak robisz mus?
O jeeeejuniuniu, ja chcę spróbować. Teraz, już 😀