O MNIE
![DSC_0065](https://weganon.pl/wp-content/uploads/2016/02/DSC_0065-1.jpg)
![:)](https://weganon.pl/wp-includes/images/smilies/simple-smile.png)
Weganon to ja i mój blog. Na stronach znajdziecie wiele roślinnych przepisów. Tak, roślinnych. Jestem weganinem i w moich przepisach nie ma produktów pochodzenia zwierzęcego. Brak w nich mięsa, produktów mlecznych, jajek czy miodu. To nie jest strona o zdrowym odżywianiu, dietach cud, choć większość przepisów stanowi zdrowszą alternatywę dla niektórych posiłków. Kuchnia roślinna jest sezonowa, prosta, kolorowa i wbrew powszechnie obowiązującej opinii tania. Znajdziecie tu mnogość roślinnych składników: kasz, ziaren, zbóż, orzechów, strączków, roślin zielonych i bulw, roślin dziko rosnących. Blog ma pokaźną ilość wegańskich deserów. Uwielbiam je tworzyć, jak i konsumować. Mam małe
![:)](https://weganon.pl/wp-includes/images/smilies/simple-smile.png)
Nie jestem zawodowym kucharzem i fotografem. To wszystko jest pasją, a jak coś jest pasją to robi się to z zamiłowaniem. Wyczujecie to w każdym poście. Uwielbiam gotować i dzielić się tym z innymi. Dlatego organizuję warsztaty i pokazy kulinarne. Kuchnia to mój żywioł i miejsce wypoczynku.
Moją największą pasją jest roślinna kuchnia regionalna. Przemierzam Polskę w poszukiwaniu dawnych i zapomnianych potraw. Odkrywam i studiuję historię potraw, które były codziennością w żywieniu mieszkańców wszystkich warstw społecznych. Te wędrówki zaowocowały powstaniem moich dwóch książek.
Blog ma swoje odpowiedniki na Facebooku i Instagramie. Tam również serdecznie zapraszam.
Odpowiadam na wszystkie Wasze pytania, w różnym czasie. Każdego dnia dostaje ponad 100 e-maili i proszę o cierpliwość
Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa, liczne odwiedziny na stronie, komentarze, porady, wsparcie. Ten blog jest dla Was i również przez Was współtworzony.
Pozdrawiam serdecznie
Paweł vel WEGANON
Pierwsza moja książka. „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału”
Druga moja książka. „Roślinna kuchnia regionalna”
Trzecia moja książka. „Kasze w roślinnej kuchni regionalnej”