PACZUSZKI Z PIECZONYMI WARZYWAMI
weganon 24 lutego 2015

To kolejny przepis gdzie sprzątając kuchnię zbiera się wszystko co jest w kawałkach i niepotrzebne a zarazem stanowi szybki obiad czy kolację.
Mieszanina warzyw: cykoria, sałata rzymska, marchew, suszone pomidory, cukinia, szalotka, jarmuż, szpinak i wiele innych warzyw wraz z grzybami i ziołami a wszystko polane serowym sosem curry z łubinu. Całość zawinięta w zgrabny pakunek i pieczona.
Danie szybkie i proste bo takie robi się kiedy nie ma czasu na inwencję twórcze :-)

SKŁADNIKI:


– dowolne warzywa w dowolnej ilości – u mnie: 1 marchew, 4 suszone pomidory, 1 cykoria i sałata rzymska przepołowiona, 1 awokado (tylko odmiana Hass bo można ja piec), 1 szalotka, 5 małych marynowanych buraków, pół małej cukinii, kawałek pokrojonej czerwonej kapusty, garść jarmużu i szpinaku
– 5 pieczarek
– zioła – suszone oregano, majeranek, tymianek do smaku
– sól i pieprz do smaku
– do polania gotowej zapiekanki – dowolny sos (u mnie łyżka serka z łubinu z 1 łyżeczka płatków drożdżowych nieaktywnych, sól i pieprz do smaku, odrobina curry)
– oliwa czosnkowa


WYKONANIE:


– warzywa i grzyby pokroić w kostkę i wymieszać z oliwą i przyprawami oraz ziołami
– całość wyłożyć na duży arkusz papieru do pieczenia i szczelnie zwinąć w tobołek
– piec 40 minut w 200°C

 

2 Komentarze

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *