CIECIORNICA Z GRZYBAMI I JARMUŻEM
weganon 17 lutego 2015

I znowu śmieszna nazwa ale jak inaczej nazwać coś co przypomina wyglądem ale też i trochę smakiem jajecznicę tylko wykonane jest z sera z ciecierzycy. jak widać ser ma wiele zastosowań – dania na słodko i wytrawnie.
Cieciornica jest z aromatycznymi grzybami, jarmużem i czosnkiem niedźwiedzim. Doskonała na śniadanie nie tylko niedzielne. Posypana dużą ilością pieprzu bo tak lubię.

SKŁADNIKI:


– 100 g sera z ciecierzycy
– 4-5 boczniaków
– 1 gałązka jarmużu
– 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
– sól i pieprz do smaku


WYKONANIE:


– grzyby pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju
– dodać porwany na małe kawałki jarmuż i grubo rozdrobniony ser
– wymieszać dokładnie, podgrzać, doprawić czosnkiem solą i pieprzem
– dobrze smakuje z pomidorami lub sama

 

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *