SEREK MIGDAŁOWY W TRZECH ODSŁONACH
weganon 3 stycznia 2015
 

„Serek” migdałowy jest produktem ubocznym przy wytwarzaniu mleko migdałowego jako pozostałość po odsączeniu.
Jest świetnym dodatkiem do ciastek, budyniów, placków. Można go stosować jako wersję na słodko i wytrawnie.

WERSJA NA SŁODKO:

Serek wymieszać z dowolną substancją słodzącą (stewia, ksylitol, erytrol, cukier, soki owocowe)
Można dodać kawałki owoców i orzechy lub płatki.

 

WERSJA WYTRAWNA:

Tu można zastosować dowolność.
Poniżej serek z oliwkami i oregano, doprawiony sokiem z cytryny i solą

 

I jeszcze wersja z kolorowym pieprzem

 

Dodatek soku z cytryny nadaje serkowi smak podobny do twarogu.

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *