KREM Z PIECZONEGO BURAKA, AWOKADO I POMARAŃCZY
weganon 6 lutego 2015
 

Połączenie kremowego pieczonego buraka, miękkiego awokado i cytrusowego smaku z pomarańczy z dodatkiem gruszkowego octu balsamicznego dla zachowania koloru i podkręcenia smaku, to przykład zupy krem gdzie idealnie współgrają warzywa i owoce.
Krem można jeść na zimno (propozycja na lato) jak i na ciepło (chłodniejsza dni) z dodatkiem oregano i kminku.



SKŁADNIKI:


– 4 średnie pieczone buraki (polecam te o dłuższym kształcie)
– 1 miękkie awokado
– 1 obrana pomarańcza
– łyżka octu balsamicznego (u mnie gruszkowy)
– łyżeczka oregano i kminku
– pieprz do smaku


WYKONANIE:


– upieczone buraki, awokado, pomarańczę, oregano, pieprz i ocet balsamiczny zmiksować w malakserze
– zupę podgrzać do zawrzenia 
– podawać z płatkami migdałowymi i listkami rukoli

 

4 Komentarze

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *