KOKTAJL Z JARMUŻU, GRUSZKI I AWOKADO
17 lutego 2015
Po raz pierwszy na blogu pojawia się koktajl. Będzie ich zdecydowanie więcej bo nawet zimą jest bogactwo warzyw i owoców, które oprócz koloru maja wspaniały smak. Ten koktajl to mieszanina jarmużu, awokado, gruszki z dużą ilością soku pomarańczowego i cytrynowego na bazie mleka kokosowego. Czyli na zielono. Smak jest bardzo świeży i kilka łyków daje sytość.
SKŁADNIKI:
– po szklance drobno porwanych listków jarmużu
– 1 miękkie awokado
– 1 gruszka
– sok z 1 cytryny
– sok z 1 pomarańczy
– pół szklanki mleka kokosowego
WYKONANIE:
– wszystkie składniki włożyć do blendera i dokładnie zmiksować
– jeżeli koktajl jest za gęsty to dodać trochę wody
– można doprawić solą
Spokojnie można pominąć awokado. rzeczywiście dało konsystencje bo smaku to raczej nie 🙂
Koktajl pełen chlorofilu czyli tego co weganie potrzebują najbardziej 🙂
jak za awokado nie przepadam, tak myślę, że akurat w tym koktajlu dodawało fajnej konsystencji 🙂
takie koktajle mogę pić codziennie – zielona dawka zdrowia! 🙂 szczególnie lubię te z jarmużem, awokado czy też szpinakiem i koniecznie banan 😀