KOKTAJL Z JARMUŻU, GRUSZKI I AWOKADO
17 lutego 2015
Po raz pierwszy na blogu pojawia się koktajl. Będzie ich zdecydowanie więcej bo nawet zimą jest bogactwo warzyw i owoców, które oprócz koloru maja wspaniały smak. Ten koktajl to mieszanina jarmużu, awokado, gruszki z dużą ilością soku pomarańczowego i cytrynowego na bazie mleka kokosowego. Czyli na zielono. Smak jest bardzo świeży i kilka łyków daje sytość.
SKŁADNIKI:
– po szklance drobno porwanych listków jarmużu
– 1 miękkie awokado
– 1 gruszka
– sok z 1 cytryny
– sok z 1 pomarańczy
– pół szklanki mleka kokosowego
WYKONANIE:
– wszystkie składniki włożyć do blendera i dokładnie zmiksować
– jeżeli koktajl jest za gęsty to dodać trochę wody
– można doprawić solą
Spokojnie można pominąć awokado. rzeczywiście dało konsystencje bo smaku to raczej nie
Koktajl pełen chlorofilu czyli tego co weganie potrzebują najbardziej
jak za awokado nie przepadam, tak myślę, że akurat w tym koktajlu dodawało fajnej konsystencji
takie koktajle mogę pić codziennie – zielona dawka zdrowia! szczególnie lubię te z jarmużem, awokado czy też szpinakiem i koniecznie banan 😀