KOKTAJL Z JARMUŻU, GRUSZKI I AWOKADO
weganon 17 lutego 2015

Po raz pierwszy na blogu pojawia się koktajl. Będzie ich zdecydowanie więcej bo nawet zimą jest bogactwo warzyw i owoców, które oprócz koloru maja wspaniały smak. Ten koktajl to mieszanina jarmużu, awokado, gruszki z dużą ilością soku pomarańczowego i cytrynowego na bazie mleka kokosowego. Czyli na zielono. Smak jest bardzo świeży i kilka łyków daje sytość.

SKŁADNIKI:


– po szklance drobno porwanych listków jarmużu 
– 1 miękkie awokado
– 1 gruszka
– sok z 1 cytryny
– sok z 1 pomarańczy
– pół szklanki mleka kokosowego


WYKONANIE:


– wszystkie składniki włożyć do blendera i dokładnie zmiksować
– jeżeli koktajl jest za gęsty to dodać trochę wody
– można doprawić solą


4 Komentarze

  1. takie koktajle mogę pić codziennie – zielona dawka zdrowia! :) szczególnie lubię te z jarmużem, awokado czy też szpinakiem i koniecznie banan 😀

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *