– opakowanie makaronu
– 5 pomidorków koktajlowych
– 3 szklanki gęstego przecieru pomidorowego
– 2 czerwone papryki
– 1 żółta papryka
– 1 średnia cukinia
– 7 średnich pieczarek
– szklanka drobno porwanych listków jarmużu
– 2 łyżki drobno pokrojonych listków natki pietruszki
– 1 łyżka suszonego oregano
– 2 starte ząbki czosnku
– 1 łyżeczka papryki wędzonej
– sól i pieprz do smaku
WYKONANIE:
– papryki, cukinię, pieczarki i tofu pokroić w małą kostkę
– wyłożyć na patelnię i podsmażyć kilka minut na małym ogniu
– dodać przekrojone na pół pomidory, jarmuż, czosnek i przyprawy
– mieszać od czasu do czasu aż warzywa zmiękną
– dodać przecier pomidorowy, chwilę zagotować i doprawić solą i pieprzem
– makaron ugotować
– połączyć makaron z sosem
– można posypać natką i wegańskim parmezanem
Nie jestem fanką tego makaronu, dostałam z Włoch i zalega mi w szafce 3 opakowania. Ale faktycznie na Twoich zdjęciach wygląda jak larwy, blllleeeee 😉
Pozdrawiam serdecznie.
Wygląda bardzo zachęcająco! Też uwielbiam rzeźbione makarony.. drugodniowe często smakują nawet lepiej! 😉 świeża pietruszka musiała nadać wspaniałego aromatu…