SOK OWOCOWY+OWOCBURGER
6 stycznia 2015
Codziennie przygotowuje sok owocowy i miałem dylemat co zrobić z kawałkami owoców, które sa odpadem z produkcji soku.
„Potrzeba matką wynalazku”. Do owocowej pulpy dodałem maki orkiszowej (na szklankę pulpy 1 łyżka mąki) i tak oto powstały OWOCBURGERY 🙂
SOK OWOCOWY
Odkąd dostałem na prezent świąteczny sokowirówkę, codziennie robię sam soki z owoców. Teraz na czasie to jabłka, ekologiczne pomarańcze, kiwi z dodatkiem marchewki.
Jak ktoś spróbuje takiego soku, to już nigdy nie kupi gotowca.
Wspomniany prezent 🙂
Otrzymany sok
Odpady posoczne 🙂
I gotowe Owocburgery
Po kilku razach kiedy wyrzucałem pozostałość po robieniu soków stwierdziłem, że to marnotrawstwo i tak powstały OWOCBURGERY 🙂
Faktycznie, świetny pomysł na wykorzystanie miąższu po robieniu soków. Pozdrawiam 🙂