Ostatnia propozycja na Wielkanoc. Pasta „jajeczna” przerobiona na sałatkę. Do pasty dodałem pokrojonego pomidora, ogórki kiszone, szczypiorek, dymkę i groszek konserwowy. Sałatka może być jako samodzielne danie lub na pieczywo. Tym daniem kończę wielkanocny maraton a rozpoczynam powoli przepisy na imprezy grillowe bo choć za oknem raczej zima to maj tuż tuż
SKŁADNIKI:
– pół szklanki suchej kaszy jaglanej
– 1 puszka białej fasoli
– sól kala namak (daje jajeczny smak)
– 2 pomidory
– 2 ogórki kiszone
– łyżeczka curry
– 1 pęczek dymki
– 1 puszka groszku konserwowego
– pieprz
WYKONANIE:
– kaszę rozgotować i wystudzić
– fasolę odcedzić i przepłukać zimną wodą i wraz z kaszą zmiksować dokładnie blenderem
– warzywa pokroić w małą kostkę i włożyć do fasoli i kaszy, dodać curry,soli i pieprzu do smaku i dokładnie wymieszać
– schłodzić w lodówce godzinę
u mnie w te święta też będzie "jajecznie" 😀 pomysł na sałatkę oczywiście zapisuję
Wesołych!