Choć zupy owocowe są znane w naszej kuchni od wieków, to wczasach PRL święciły triumfy. Najstarsze książki kulinarne podają przepisy na zupy z niemal wszystkich owoców. W wiejskich chatach dominowały jabłkowe, gruszczanki, wiśniowe czy śliwkowe. W mieszczańskich i dworach, zdecydowanie najczęściej podawano zupy poziomkowe, morelowe, cytrynowe, z owoców dzikiej róży, głogu, jagód. Tu również sposób […]                    
                
            
            
            
            
                                
                premium
            
            
            
            
                
                
                
                
                                        
                        
                              			  		- 
            	Facebook 
- 
                	LinkedIn 
- 
                Tumblr 
- 
             	Google + 
- 
             	Pinterest 
- 
            	Email 
 
                 
                
                    
                        
                              			  		- 
            	Facebook 
- 
                	LinkedIn 
- 
                Tumblr 
- 
             	Google + 
- 
             	Pinterest 
- 
            	Email