WEGAŃSKA PASTA DO CHLEBA I
weganon 30 stycznia 2015
 

Na blogu pojawiło się już kilka różnych past ale ta jest wybitnie do pieczywa. Ilość składników jest powalająca ale są to składniki bez problemu dostępne w domu. Wystarczy wszystko wrzucić do malaksera i w kilka chwil mamy aromatyczną pastę do żytniego chleba na zakwasie czy pełnoziarnistych krakersów.
Tą pastą rozpoczynam cykl past do chleba. Pomysłów mam sporo więc ta ma nr I.


SKŁADNIKI:


– pół szklanki pestek słonecznika
– puszka białej fasoli
– puszka czerwonej fasoli
– 10 zielonych i czarnych oliwek
– garść jarmużu
– garść rukoli
– 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
– łyżeczka czarnuszki
– pół łyżeczki kminku
– pół łyżeczki tymianku
– sól i pieprz do smaku
– pół miękkiego awokado
– 5 suszonych pomidorów
– 1 ząbek czosnku
– łyżeczka sezamu
– łyżeczka lnu złocistego


WYKONANIE:


– do malaksera włożyć słonecznik i zmielić na drobno
– dodać pozostałe składniki i zmiksować do konsystencji pasty
– doprawić solą do smaku

 

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany Required fields are marked *