CIECIORNICA Z GRZYBAMI I JARMUŻEM
17 lutego 2015
I znowu śmieszna nazwa ale jak inaczej nazwać coś co przypomina wyglądem ale też i trochę smakiem jajecznicę tylko wykonane jest z sera z ciecierzycy. jak widać ser ma wiele zastosowań – dania na słodko i wytrawnie.
Cieciornica jest z aromatycznymi grzybami, jarmużem i czosnkiem niedźwiedzim. Doskonała na śniadanie nie tylko niedzielne. Posypana dużą ilością pieprzu bo tak lubię.
Cieciornica jest z aromatycznymi grzybami, jarmużem i czosnkiem niedźwiedzim. Doskonała na śniadanie nie tylko niedzielne. Posypana dużą ilością pieprzu bo tak lubię.
SKŁADNIKI:
– 100 g sera z ciecierzycy
– 4-5 boczniaków
– 1 gałązka jarmużu
– 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
– sól i pieprz do smaku
WYKONANIE:
– grzyby pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju
– dodać porwany na małe kawałki jarmuż i grubo rozdrobniony ser
– wymieszać dokładnie, podgrzać, doprawić czosnkiem solą i pieprzem
– dobrze smakuje z pomidorami lub sama