Składniki można dodawać dowolne. Ważne by komponowały się smakowo
SKŁADNIKI:
– po szklance zielonej i czerwonej soczewicy
– 3 marchewki
– po jednym bakłażanie i cukinii
– kilka marynowanych małych buraczków
– szklanka mrożonego zielonego groszku
– kawałek sera z ciecierzycy pokrojony w kostkę
– po łyżeczce: curry żółtego, mielonej kolendry, tymianku, majeranku, oregano, cynamonu
– sól i pieprz do smaku
– pół szklanki płatków jaglanych
WYKONANIE:
– do garnka przełożyć soczewice, pokrojoną w kawałki marchew, zalać niewielką ilością wody i gotować 10 minut
– dodać pokrojone w kostkę cukinie, bakłażana, groszek i gotować jeszcze 20 minut
– na koniec dodać, buraczki, ser, płatki jaglane i przyprawy
– doskonale smakuje z kaszą jęczmienną lub brązowym ryżem lub z gorzkawą cykorią.



