WARSZTATY – SŁODKI TYDZIEŃ BEZ CUKRU
30 września 2015
Słodki Tydzień Bez Cukru, to wydarzenie zakrojone na szeroką skale Organizatorzy postanowili przekonać społeczeństwo do porzucenia przyzwyczajeń związanych z białym cukrem.
Te białe, niewinne kryształki potrafią siać spustoszenie w naszym organizmie. Co w takim razie zrobić jeśli tak bardzo lubimy słodki smak? Problemu nie ma. Na rynku mamy dostępne zamienniki. Nie mówię tu o sztucznych słodzikach. Stewia, ksylitol, erytrol, nierafinowany cukier trzcinowy, melasę, wszelkie syropy (np. daktylowy, klonowy).
Wszystkie desery na moim blogu nie zawierają białego cukru. Są w nich właśnie wyżej wymienione zamienniki.
W ramach Tygodnia, poprowadzę 14 października warsztaty kulinarne. Miejsce spotkania, to jedna z najstarszych w Warszawie wegańskich i wegetariańskich restauracji – VEGA.
Będzie bardzo słodko. Tarty, batony, trufle. Połączenie jesiennych owoców z czekoladą
Zapraszam