ZIELONA GALARETKA W ANANASIE
weganon 20 lipca 2017

DSC_0003

Jak zrobić banalnie prosty a zarazem widowiskowy deser? Przeciąć ananasa, wydrążyć miąższ, zmiksować z miętą. Dodać zielone glony (idealna jest chlorella) i nasiona chia. Po pewnym czasie otrzymamy smaczną i zieloną galaretkę.

Napełniamy wydrążone skórki, układamy owoce i gotowe. Gwarantuje, że zakochacie się w tym letnim deserze. Najlepsze będą miękkie owoce jagodowe.

DSC_0011

SKŁADNIKI:

– 1 dojrzały spory ananas
– 20 listków mięty
– 1 łyżeczka chlorelli (użyłem TEJ)
– 5 łyżek chia
– dowolne miękkie owoce do ozdoby

WYKONANIE:

– przepołowić ananasa. Wyciąć twardy rdzeń i wyjąć łyżką miąższ. Zmiksować dokładnie z miętą. Dodać chia, chlorelle i dokładnie wymieszać. Odstawić w lodówce na 2-3 godziny
– napełnić galaretką miseczki z ananasa. Ułożyć owoce i wstawić do lodówki na godzinę

DSC_0006

DSC_0002

4 Komentarze

Twój komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany